Perry Buch

Perry – Das Buch

Perry, Poiré, Birnenwein … Wein aus Birnen findet man in vielen Ländern Europas und inzwischen auch in den USA und Asien. Seine Geschichte reicht weit zurück: mindestens bis zu den Römern, vermutlich aber sogar noch weiter. Trotzdem fristet es ein Schattendasein.

Mit dem Erscheinen von Perry – A Drinker’s Guide könnte sich das endlich ändern. Das erste Buch, das ausschliesslich dem Perry gewidmet ist, wendet sich sowohl an Neulinge als auch an Genießer, die bereits erste Bekanntschaft mit Perry geschlossen haben. Alleine das Kapitel über die wichtigsten Mostbirnensorten lohnt den Kauf: die bedeutendsten Traubensorten weiß jeder Weintrinker einzuordnen. Aber wie schmeckt die Bayerische Weinbirne, Dorschbirne, oder Plant de Blanc?

Adam Wells ist ein großartiger und seit Jahren in der Ciderszene hoch geschätzter Autor. Es ist ihm gelungen das Thema umfassend darzulegen, ohne langweilig oder lehrerhaft zu werden. Es ist ein gleichermaßen spannendes, unterhaltsames und inspirierendes Buch, das ich nur jedem empfehlen kann!

1785 Cider wird übrigens im Deutschlandkapitel vorgestellt. Wir fühlen uns sehr geehrt, unter nur 5 Herstellern aus Deutschland mit dabei zu sein; auf einer Stufe mit bekannten Namen wie Jörg Geiger und Andreas Schneider. Wir scheinen auf dem richtigen Weg zu sein.

1785 … Their perries are always meticulously crafted, always faultless and always absolute in their expression of the pear, or pears. A maker whose wares I constantly wish I could access more easily.


Aus der Inhaltsangabe:

·       Journey Through Time: Uncover the history of perry, from its humble origins to its rise as a cherished drink, paving its way to reclaim its well-deserved prominence.

·       Pear Varieties Unveiled: Gain insight into the flavours brought forth by different pear varieties. Delve into the fascinating differences between Perry pears and culinary pears, enhancing your appreciation for this delightful beverage.

·       The Making of Perry: Explore the intricate process of harvesting, pressing, fermenting, maturation, and packaging. Get a glimpse into the challenges faced by Perry producers and learn about common Perry faults to ensure an exceptional drinking experience.

·       Styles and Flavours: Immerse yourself in the diverse styles of perry, including still, pét-nat, bottle conditioned, and traditional (champagne) methods. Expand your palate and discover your personal favourite.

·       The Art of Perry Enjoyment: Get expert insights on tasting techniques, the perfect serving temperatures, and the ideal glassware to elevate your perry enjoyment to new heights.

·       Global Revelations: Embark on a journey around the world as we explore perry in various countries and regions. Uncover the history, discover renowned producers, and indulge in tasting notes that will transport you to each unique location.

·       Perry Pairings: Elevate your culinary adventures with perry by uncovering suggested food matches for different Perry styles.

·       Shaping the perry Future: Conclude your journey with an overview of the modern state of perry and the exciting possibilities that lie ahead. Ponder the potential this exceptional drink holds for the years to come.